Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Про використання енергоефективних технологій для сприяння переходу на використання відновлюваних джерел енергії

2022.09.06

          

         Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» спрямований на сталий енергетичний розвиток і використання енергоефективних технологій для сприяння переходу на використання відновлюваних джерел енергії. Але з-поміж іншого, також варто звернути увагу на плюси та мінуси відновлюваних джерел енергії.

           В усьому на світі водночас є користь і шкода, переваги та недоліки. Відновлювані джерела енергії не виняток. Вони дозволяють отримувати екологічно чисту електричну й теплову енергію в одному місці. Але для виробництва устаткування в інших регіонах видобувають копалини, плавлять метали та переробляють нафту.

           Водосховища крім того, що крутять турбіни – постачають воду людям і промисловості. Але річки замулюються, зникають цілі екосистеми на затоплених землях. Малі генеруючі установки дають можливість автономного життєзабезпечення вдома – але вони мають довгострокову окупність витрат, їхній коефіцієнт корисної дії залежить від пори року і примх погоди.

           Хоча з вартістю простіше: з метою розвитку альтернативної енергетики уряди різних країн встановлюють квоти на закупівлю надлишкової енергії в дрібних виробників за зеленим тарифом. Збільшення частки відновлюваних джерел енергії в загальному обсязі енергетичних потреб землян – це шлях до розумного використання природних ресурсів. Це піклування про здоров’я майбутніх поколінь і збереження червонокнижних рослин і тварин. Також це нові висококваліфіковані робочі місця, які сприятимуть розвитку науки й освіти, дадуть можливість створювати комфортні умови у складному кліматі без шкоди для екології.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.