Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Використання електромобілів є одним зі способів зменшення негативного впливу на навколишнє середовище

2022.03.15

    

           Але воно потребує відповідного розвитку інфраструктури зарядних станцій. Одним із завдань проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» якраз є встановлення зарядної станції для електромобілів на сонячних панелях. Що ж таке зарядна станція, станція зарядки для електромобілів?

           Зарядна станція – це елемент міської інфраструктури, що надає електроенергію для зарядки акумуляторного електротранспорту, як-от електромобілі, електроавтобуси та електробуси тощо. Електромобілі та зарядні станції розглядаються як важливий елемент управління попитом на електроенергію (перші випробування передачі енергії від автомобілів в електричну мережу почалися в січні 2009 року в місті Ньюарк, штат Делавер, США).

           Станція зарядки електромобілів (СЗЕ) зовні й по конструкції схожа на бензоколонку АЗС. Також існують сонячні зарядні станції (СЗС), які живлять акумулятори СЗЕ за допомогою сонячних панелей. Розробляються і застосовуються також бездротові зарядні пристрої для електромобілів та іншого електричного транспорту. Є багато проєктів по будівництву мережі «заправних» станцій для електромобілів в різних країнах. Розташування електричних зарядних станцій не обмежується екологічними нормами, оскільки від них немає шкоди навколишньому середовищу.

           Вони можуть розташовуватися прямо на тротуарі або на стіні будинку, на стоянках супермаркетів, готелів чи ресторанів. Зарядна станція, що буде встановлена в рамках проєкту в Івано-Франківську, розташується за адресою: вул. В’ячеслава Чорновола, 128, м. Івано-Франківськ, була стадіону «Рух».

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.