Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#SRER 14 грудня 2023 року відбулася стартова пресконференція проєктної ініціативи: «Створення інфраструктури для бізнесу, що постраждав від війни»

2023.12.14

       14 грудня 2023 року відбулася стартова пресконференція проєктної ініціативи: «Створення інфраструктури для бізнесу, що постраждав від війни», яка виконується в межах проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів”. Проєктна ініціатива “Створення інфраструктури для бізнесу, що постраждав від війни” впроваджується виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради в особі Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста.

       Мета проєктної ініціативи - стимулювати відновлення економіки Івано-Франківська шляхом створення “ділової” інфраструктури в будівлі “А” Палацу Потоцьких для місцевого та релокованого МСП. Під час імплементації проекту планується виконати наступні завдання:

  • Здійснити реставраційні роботи першого пускового комплексу будівлі “А” площею понад 589 кв.м., а саме: облаштування конференц-зали, облаштування коворкінгу для представників креативних індустрій, створення студії звукозапису та студії аналогового/цифрового фото.
  • Об’єднати представників креативних індустрій у новоствореному просторі, створити умови для їхнього розвитку та масштабування.
  • Надати ваучерну підтримку щонайменше 10-ти МСП.

       Ініціатива "«Створення інфраструктури для бізнесу, що постраждав від війни» виконується в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)», що реалізується ПРООН за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

       Проєкт спрямований на підвищення конкурентоспроможності та стійкості українських малих і середніх підприємств, особливо з огляду на вступ до ЄС.