Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#SF  У рамках впровадження проєкту «Безпечне майбутнє» розпочалася активна фаза ремонтних робіт

2022.10.26

      У рамках впровадження проєкту «Безпечне майбутнє» (1HARD/4.3/36) Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу розпочалася активна фаза ремонтних робіт у підтрибунному приміщенні стадіону «Рух», де після завершення робіт будуть розміщені серверні потужності та центр оперативного реагування. Одним із ключових результатів реалізації проекту є швидка та ефективна взаємодія між службами, які відповідають за безпеку та громадський порядок.

      Це буде зумовлено низкою факторів: наявністю єдиної для всіх відповідних служб системи отримання, передачі, аналізу та збереження даних; можливістю розміщення диспетчерів та чергових в приміщенні центру оперативного реагування з безпосереднім доступом до зазначених даних; отримання інформації про небезпечну або потенційно небезпечну подію у вигляді проаналізованих системою даних разом із відео- та фотоматеріалами.

      Проект буде спрямований на запобігання небезпечним ситуаціям в місті та миттєве реагування при їх виникненні, а також сприятиме боротьбі зі злочинністю.

      Проєкт «Безпечне майбутнє» має на меті побудову чотирьох Дата-центрів у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет. Дата-центр в Івано-Франківську буде знаходитись у комунальному приміщенні на стадіоні «Рух» та складатиметься з наступних секторів: серверна частина (місце розташування серверів для аналізу та обробки даних), центр оперативного реагування (будуть встановлені робочі місця для диспетчерів служб, задіяних в роботі Дата-центру) та приміщення з бек-апами (для зберігання інформації).