Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#ALTHERA В Івано-Франківську створено центр альтернативної терапії для дітей

2024.03.22

      Ми настільки звикли до власного життя, що часто не помічаємо труднощів, з якими стикаються оточуючі. Проблема реабілітації дітей з патологією опорно-рухового апарату та ураженням центральної і периферичної нервової системи, що приводить до виражених рухових порушень, продовжує залишатися актуальною і соціально значимою.

      Попри всю різноманітність уроджених і набутих захворювань центральної і периферичної нервової системи та патології опорно-рухового апарату, у більшості цих дітей спостерігаються симптоми, провідним в клінічній картині яких є руховий дефект: затримка формування, недорозвинення, порушення або втрата рухових функцій, центральні і периферичні паралічі та парези, а також атаксії різного ступеня вираженості.

      Саме тому створення в Івано-Франківську центру альтернативної терапії для дітей, які мають захворювання опорно-рухового апарату та центральної нервової системи, є надзвичайно важливою і потрібною ініціативою. Такий центр став не лише місцем для професійної реабілітації, але й центром досліджень і розвитку нових методик лікування та реабілітації.

      Забезпечення доступності цих послуг для всіх шарів населення, незалежно від їхнього соціального статусу, також важливо. Тільки таким чином можна забезпечити повноцінну підтримку та можливості для всіх дітей з руховими порушеннями, щоб вони могли розкрити свій повний потенціал і стати активними учасниками суспільства.

Проєкт «Альтера – Альтернативні терапії у Марамуреші та Івано-Франківську» (1HARD/4.1/37) впроваджувався в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.