Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#ALTHERA В рамках проєкту «АЛЬТЕРА - Альтернативні терапії у Марамуреші та Івано-Франківську» відкрили оновлене та вдосконалене відділення реабілітації

2023.12.01

      У міській дитячій лікарні відкрили оновлене та вдосконалене відділення реабілітації.

      Результати міжнародного проєкту «Альтера» у межах транскордонної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020». Завдяки проєкту«Альтері» вдалося зробити ремонт, укомплектувати та обладнати відділення реабілітації у Міській дитячій клінічній лікарні. Медичний заклад показав представникам програм та журналістам, що саме змогли зробити у нових приміщеннях завдяки коштам ЄС. У великій залі для реабілітації уже займаються дітки, які мають проблеми із опорно-руховим апаратом або порушеннями нервової системи. 

      Велика зала для фізичних занять, відремонтовані хол та кабінети у відділенні. У межах проєкту «Альтера» вдалося повністю оновити приміщення. У відділенні реабілітації та оновлення зможуть лікуватися маленькі пацієнти із важкими порушеннями нервової системи і опорно-рухового апарату, а це дітки із ДЦП, розладом аутичного спектра, синдромом Дауна, а також зі сколіотичною поставою та сколіозом.  За словами медиків, тут є великий комплекс лікувальних і діагностичних втручань, які безумовно покращують стан дитини.

      Натомість представник Румунії Цезар Ґрозаву запевнив, «Альтера» - це унікальний проєкт і дуже добре, що реалізовується спільно у Івано-Франківську і в румунському місті Марамуреш. 

      «Цей проект є унікальним у межах того, що він торкається саме тих проблем, які торкаються дуже специфічних медичних послуг. У нас є в рамках ЄС декілька проєктів, але вони є дотичними. Воно торкалося закупівлі автомобільного забезпечення медичного, але саме такий проект є унікальний. Цей проект розгортається в рамках спільної програми між повітом Бая-Маре і Івано-Франківськом», - каже виконавчий директор міжнародної програми  «Румунія-Україна» Цезар Ґрозаву. 
      Проєкт «Альтера – Альтернативні терапії у Марамуреші та Івано-Франківську» (1HARD/4.1/37) впроваджується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.