Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Американська венчурна фірма ff Venture Capital створює фонд для інвестування в стартапи, засновниками яких є українці

2022.09.21

 

  

      Американська венчурна фірма ff Venture Capital (ffVC) завершує формування фонду у 50 мільйонів доларів, 30 з яких вже залучено. ffVC інвестуватиме виключно в стартапи, засновані українськими підприємцями.

      91% засновників стартапів в Україні визнають, що їм потрібна фінансова підтримка, щоб вижити, тоді як майже половина говорить, що їм потрібне збільшення доходу або нові інвестиції протягом наступних трьох місяців, щоб продовжувати діяльність.

      Компанія ffVC була створена в 2008 році в Нью-Йорку; з 2019 року відкрито представництво у Варшаві, що дало можливість закріпитися в регіоні Центральної та Східної Європи (ЦСЄ). ffVC здебільшого інвестує в компанії fintech, insurtech, B2B та SaaS, які можна легко та швидко масштабувати у США. Маючи свій фонд у розмірі $ 50 млн для українських стартапів, компанія планує інвестувати у майже 20 компаній на стадіях до Series А, з тікетом від $ 500 тис до $ 2,5 млн. Насамперед ffVC цікавлять українські стартапи, які розробляють програмне забезпечення, SaaS та рішення для кібербезпеки. 

Реліз компанії: ffvc.com/ukraine

Джерело: ukraineinvest.gov.ua