Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Цьогорічна Асамблея «Кола ковальських міст Європи» відбулася онлайн!

2021.09.30

     24 вересня представники Івано-Франківська мали змогу долучитись до участі в щорічній Асамблеї «Кола ковальських міст Європи».  

     Приймаючим муніципалітетом у цьому році виступило місто Ауде-Ейселстрек (Нідерланди), яке створило цікаву програму для проведення Асамблеї в онлайн-форматі, оскільки через ризики, пов’язані з пандемією коронавірусу, її не вдалося організувати фізично. На відкритті Асамблеї її учасників привітали члени президії «Кола ковальських міст Європи – Президент - п.Петер Клоо, секретар «Кола» - п.Мелінда Мейєр та заступник Мера приймаючого міста Ауде-Еселстрек – п.Берт Кастер.

     Щорічна зустріч була розділена на 3 теми: МИНУЛЕ - СУЧАСНЕ - МАЙБУТНЄ. Засідання трьох професійних рад було розділене та відбувалось у трьох різних цифрових просторах: комунальна рада, рада ковалів та рада з питань культурної спадщини.

     Представники Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста спільно з головним ковалем Івано-Франківська  п.Сергієм Полуботьком мали змогу привітати усіх учасників Асамблеї та поділитись інформацією про досягнення наших ковалів та проведену роботу у 2020-2021 роках в напрямку збереження ковальства у місті. Крім того, були представлені плани на майбутнє щодо проведення фестивальних заходів та налагодження зв’язків з містами за кордоном, які активно розвивають ковальство.

     Нагадаємо, що метою даного заходу – є обмін досвідом, налагодження контактів у ковальському середовищі та отримати натхнення для нових підходів у роботі ковалів. Всі учасники Асамблеї мають свою історію з залізом і куванням та прагнуть зберегти культурно-історичну важливість цього питання. «Кільце» об’єднало 11 міст 7 країн Європи, а саме:  Італії, Іспанії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Австрії, Чехії та України.