Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#DAPHNE Цьогоріч Україна вперше приєдналася до програми Interreg Europe

2024.07.08

          Interreg Europe - це програма міжрегіонального співробітництва, що співфінансується Європейським Союзом.

Європейський Союз прагне зменшити нерівності в рівнях розвитку, зростання та якості життя в регіонах Європи та між ними. Програма сприяє досягненню цієї мети і діє з 2021 по 2027 рік.

         Програма Interreg Europe спрямована на обмін рішеннями з питань регіонального розвитку, вдосконалення політик та підтримку впровадження передового досвіду. У програмі беруть участь 36 країн.

Івано-Франківськ одним із перших українських міст приєднався до цієї програми, успішно долучившись в якості «discovery partner» («партнера, що вивчає») до проєкту другого конкурсу «DAPHNE», та подав заявки на третій конкурс проєктів.

         27-28 травня в м. Флоренція, Італія відбулася стартова зустріч проєкту «DAPHNE – Декарбонізація охорони здоров’я в регіонах ЄС», метою якого є зменшення викидів парникових газів, покращення політик енергоефективності в 9 країнах-партнерах та впровадження інноваційних рішень для зменшення викидів вуглецю в секторі медицини.

        У рамках цього чотирирічного проєкту ми отримаємо змогу вивчити кращі практики європейських партнерів щодо енергоефективності закладів охорони здоров’я, ознайомитися з їхніми політиками в цій галузі та проаналізувати енергоефективність закладів охорони здоров’я міста.