Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#DAPHNE Відбулася стартова пресконференція проєкту!

2024.09.05

          5 вересня 2024 року в громадському ресторані Urban Space 100 відбулася стартова пресконференція проєкту «DAPHNE – Декарбонізація охорони здоров'я в регіонах ЄС», що реалізується в рамках програми міжрегіонального співробітництва Interreg Europe.

На події з вітальним словом виступила начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Алла Вацеба. Головний спеціаліст Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради Тетяна Ревчук розповіла про роботу над Муніципальним енергетичним планом Івано-Франківська.

Директор Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму і промоцій міста Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк презентував проєкт «DAPHNE – Декарбонізація охорони здоров'я в регіонах ЄС», основною метою якого є зменшити викиди парникових газів, покращити політику енергоефективності та впровадити інноваційні рішення для зменшення викидів вуглецю в секторі медицини. Проєкт передбачає, зокрема, проведення аналізу контексту енергоефективності європейських закладів охорони здоров’я, вивчення та обмін кращими практиками європейських країн у галузі декарбонізації та зміну відповідних політик у напрямку покращення енергоефективності та зменшення викидів.

Проєкт DAPHNE був відібраний у рамках другого конкурсу програми Interreg Europe і розпочався 1 квітня 2024 року. Термін дії проєкту – 48 місяців. Загальний бюджет проєкту – 1 897 888 євро. Бюджет для Івано-Франківська – 119 200 євро. Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради приєднався до проєкту в якості партнера, що вивчає (прим. discovery partner – новий формат приєднання до проєктів програми Interreg Europe для 7 країн-кандитатів на вступ в ЄС, які цьогоріч вперше отримали можливість долучитися до вказаної програми). Участь Івано-Франківська в проєкті передбачає аналіз енергоефективності закладів охорони здоров’я міста та обмін кращими практиками з європейськими партнерами щодо покращення енергоефективності закладів охорони здоров’я.

___________________

Проєкт «DAPHNE – Декарбонізація охорони здоров'я в регіонах ЄС» впроваджується в рамках Програми міжрегіонального співробітництва Interreg Europe, що фінансується Європейським Союзом. Відповідальність за зміст цієї публікації покладається виключно на її автора. Керівництво Програми Interreg Europe не несе відповідальності за будь-яку інформацію, що міститься в цій публікації.

“DAPHNE - Decarbonizing Healthcare in the EU Regions” project is implemented under the Interreg Europe Program, funded by the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the author. The management of the Interreg Europe Program is not responsible for any information contained in this publication.