Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Делегація з Івано-Франківська взяла участь у 10-му міжрегіональному форумі «Europe, Let’s cooperate»

2024.03.26

               Делегація з Івано-Франківська взяла участь у 10-му міжрегіональному форумі «Europe, Let’s cooperate» в рамках програми Interreg Europe у місті Антверпен, Бельгія.
               
                 Ця подія об'єднала лідерів та інноваторів із різних куточків Європи з метою налагодження нових партнерств та обміну досвідом між регіонами країн ЄС. Програма форуму включала офіційне відкриття 3-го конкурсу проєктних заявок, зустрічі з секретаріатом Interreg Europe, мережування з іншими учасниками, навчальні візити, що дозволило встановити нові партнерства, ознайомитися з найкращими практиками попередніх проєктів та можливостями долучення Івано-Франківська до поточних і майбутніх проєктів.

               Наша делегація також зустрілася з координаторами програм Генерального директорату з регіонального розвитку Європейської комісії у Брюсселі, де дізналася про роботу представників Єврокомісії щодо проєктів міжнародного співробітництва.
           
                 Interreg Europe - програма міжрегіонального співробітництва, основною метою якої є вдосконалення політики та її інструментів на місцевому, регіональному та національному рівні у наступних сферах: розумна Європа, зелена Європа, соціально відповідальна Європа, об'єднана Європа, Європа ближча до громадян.
                 З 1 січня 2024 року українські громади вперше отримали можливість долучатися до наявних проєктів та брати участь в третьому конкурсі проєктних пропозицій.

              Більше інформації про це тут: https://bit.ly/4aIbWyn та https://bit.ly/3IMiKiv .

              В цілому участь в програмі беруть представники міст та регіонів з 36 країн Європи - 27 країн-членів ЄС, Швейцарії, а з нового року долучилися Україна, Молдова та країни Західних Балкан - Боснія і Герцеговина, Албанія, Сербія, Північна Македонія та Чорногорія. Ми впевнені, що цей досвід стане важливим кроком для нашого міста у розвитку партнерств на європейському рівні та впровадженні інноваційних рішень.