Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Днями у Івано-Франківську відбувся мистецький тур запорізького Артфоруму

2021.12.30

    В рамках туру у сучасному мистецькому просторі Ваґабундо відбулося відкриття двох експозиції українського художника Нікіти Тітова. Мистецький тур знайомить з новими ініціативами, проектами і дискусіями. Три дні, які провели митці у Івано-Франківську були насиченими та цікавими завдяки Ростиславу Шпуку, Анатолію Звіжинському, Юрію Андруховичу. Долучились до культурної ініціативи і Руслан Марцінків, Петро Шкутяк, Ростислав Держипільський, Богдан Бринський, Юрій Филюк, MORIS GROUP.

    Учасниками події стали Нікіта Тітов, Ірен Роздобудько, Юрій Макаров, Тетяна Власова, Ігор Жук, Павло Матюша, Ірина Білоцерківська, Сергій Панков (видавництво Білка), Вікторія Ма (Літературна Агенція OVO), організатори Артфоруму.

    Учасники Артфоруму поділилися позитивними відгуками про Івано-Франківськ.

Нікіта Тітов:

«З першого погляду Івано-Франківськ для мене став ментально близьким містом, в цей раз ця думка тільки поглиблилася. Для мене місто це перш за все люди, саме вони відкривають погляд на місто, його особливості і історію. Мені дуже повезло, я був оточений найкращими, без перебільшення, людьми, як тими хто приїхав підтримати, так і старими та новими друзями з Франківська. Франківськ то любов, ця думка тепер завжди зі мною. Дякую всім хто був поруч, пишаюся вами, Артфорум рулить!»

Юрій Макаров:

«Можете бути впевненими, після цього мистецького туру, всі учасники, художники, письменники, видавці, діячі, стануть амбасадорами міста Івано-Франківськ, сказав Юрій Макаров на зустрічі з культурними діячами міста. Бути в одній команді мистецького туру з прекрасними людьми і з одним з найулюбленіших моїх художників Нікітою Тітовим ну це фантастично, це чудова ініціатива, яку я з радістю підтримав. Тільки теплі враження і думки, нові ідеї. Бачу в цьому потужний імпульс для комунікації митців та представників різних кіл, саме так і вибудовується можливість продукувати сенси, підтримувати культурні ініціативи і самих митців»

    Для довідки: Мистецьке об'єднання "ArtForum" – це громадські діячі, медіа менеджери, митці, які об'єднані ідеєю просування, підтримки сучасної української культури. Це горизонтальна ініціатива, яка народилась у Запоріжжі, і має на меті інтеграцію міст на півдні і сході в український, культурний простір. Це зустріч з людьми, які творять сучасну Україну через культурні проекти.

    Події Артфоруму відбувались у 2020-2021 рр у Запоріжжі, Києві, Івано-Франківську.

    Презентація Артфоруму: https://drive.google.com/file/d/1h_SE7CoJtT4aAF5kIm543qqbrkJDaYqU/view?usp=sharing

    Відео-ролик Артфоруму 2021 https://fb.watch/9sn5kf0aa7/

    Відео-ролик Артфоруму 2020 https://fb.watch/9snb2g4iCe/