Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

"Французька агенція розвитку" готова допомагати та надавати підтримку розвитку для наших громад!

2024.02.01

       Сьогодні відбулась зустріч профільних заступників міського голови з питань інвестиційної політики, комунального господарства  та енергозбереження з офіційними представниками групи “Французька агенція розвитку” (AFD) . Діяльність групи охоплює широкий спектр секторів: енергетичний перехід, захист навколишнього середовища, сталий розвиток громад, водопостачання та очищення стічних вод, економічний розвиток, врядування а також підтримка фінансового та приватного секторів використовуючи  такі інструменти як гранти, інвестиційні кредити  та розвиток інфраструктури, бюджетне фінансування та програми технічної допомоги.

       Метою зустрічі був аналіз ситуації та оцінка потенціалу Івано-Франківської громади для накреслення можливих шляхів співпраці у напрямку надання матеріальної та технічної допомоги.

       Обговорювались в основному потреби в сфері комунального господарства, енергозбереження, благоустрою  та оздоровлення. Серед озвучених проблем, які потребують залучення допомоги від партнерів з-за кордону стали потреба в створенні реабілітаційного центру, модернізація старих та заміна на нові опалювальних систем, систем водоочисної мережі у територіальній громаді. Поговорили також про потребу переходу на більш механізовану діяльність комунальних підприємств, що займаються очищенням міста, заміну застарілої техніки для ремонтних робіт  на нову, збільшення одиниць комунального транспорту тощо. Обговорювались також потреби у підтримці великих інфраструктурних проєктів у місті, серед яких будівництво нового мосту.

       Також мали змогу поділитися досвідом співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, такими як ЄБРР та Світовий Банк в напрямку реалізації великих проєктів у житловій та комунальній сферах міста.

       Щиро сподіваємось на взаємовигідну співпрацю та допомогу наших партнерів. Представники іноземної делегації запевнили у своїй підтримці та великому бажанні допомагати у відбудові України, зокрема  готові всіляко поділитись досвідом членства у ЄС та переходу на нові європейські стандарти в усіх сферах життєдіяльності міста.