Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Фонд у розмірі 5 мільйонів доларів виділяє грошові гранти та надає підтримку Google українським стартапам

2022.04.01

    Україна має потужну й активну спільноту стартапів, але через тривалу війну українська економіка та бізнес стикаються із серйозними проблемами. По всій Україні незліченна кількість підприємців працюють у надзвичайних умовах, щоб зберегти ліквідність свого бізнесу та стимулювати подальші інвестиції. Ці стартапи часто працюють за кордоном і мають співробітників як в Україні, так і в сусідніх країнах. Їхні зусилля потрібно підтримувати в будь-який можливий спосіб.

    Фонд підтримки українських стартапів від Google у розмірі 5 мільйонів доларів виділить допомогу приблизно 50 компаніям, заснованим в Україні, протягом 2022 року. Додатково кожен стартап отримає Google Cloud, а також підтримку від менеджерів Google. Ці фінансові інвестиції без участі в капіталі та практична підтримка покликані допомогти українським підприємцям підтримувати та розвивати свої стартапи, зміцнювати свою спільноту та будувати фундамент для післявоєнного відновлення економіки. Фондом керуватимуть –  Huge Thing.

Хто може подати заявку:

  • Стартапи, які були засновані та базувалися в Україні до 24 лютого 2022 року
  • Стартапи, що пройшли стадію тестування (MVP) і мають доведену прибутковість (продукт на ринку/пілотна версія/ранній дохід)
  • Пріоритет буде надаватися компаніям, що мають місію соціального впливу
  • Засновники стартапу мають використати грошову винагороду на: продовження зростання/відновлення бізнес-діяльності, що постраждала внаслідок війни та на основний продукт для вирішення нових проблем і поточної кризи.

Строк подання заявок

    Фонд підтримки України запрацював у березні й діятиме протягом 2022 року. Заявки будуть відкриті безперервно, тож стартапи зможуть подавати їх безпосередньо через форму або будуть перенаправлені у фонд. Ми тісно співпрацюємо з нашим місцевим партнером, Huge Thing, який братиме участь у процесі відбору та відповідатиме за розміщення грошей. Вибрані стартапи будуть оголошуватися на постійній основі.

Більше інформації за посиланням.

Подати заявку