Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Івано-Франківськ має амбіцію стати центром інновацій

2021.11.23

    Масштабний проєкт розвитку інновацій презентували сьогодні представники виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради разом з партнерами – платформою Тепле Місто, Інноваційним центром Промприлад.Реновація та агенцією економічного розвитку PPV Knowledge Networks (Львів). 

    За два роки в Івано-Франківській територіальній громаді планується створити єдину екосистему для розвитку інновацій та інноваційних стартапів.

    Проєкт «Розбудова екосистеми інновацій Івано-Франківська» передбачає освітні заходи, розробку методології для розвитку інноваційних ідей та перетворення їх у бізнеси, а також – облаштування великої відкритої майстерні (мейкерспейсу), як фізичного майданчика для втілення цих ідей. 

    «Івано-Франківськ має амбіцію стати центром інновацій. Ми хочемо бачити нові ідеї та успішні бізнеси у нашій громаді, – зазначив заступник міського голови Петро Шкутяк. – Результатом цього проєкту стане створення та затвердження дієвої та ефективної муніципальної Програми підтримки інновацій, яку ми імплементуємо в нову Стратегію розвитку Івано-Франківської ТГ».

    За словами координаторки проєкту Ксенії Семенової, головна мета не просто залучити інноваційні ідеї, а сприяти їх «зростанню» та перетворенню в інноваційні бізнеси саме в Івано-Франківську.

    «Цей проєкт допомагає зрозуміти, що таке інновації, отримати потрібні знання та методики для втілення власних ідей, а також надає місце та обладнання для їх реалізації, – розповіла Ксенія Семенова. 

    На цьому етапі створюється міжсекторальна робоча група, яка включає представників різних департаментів виконавчого комітету міської ради, представників бізнесу, громадського сектору та зацікавлених містян. 

    У 2021 році запланована низка освітніх активностей, дослідження, програма відкритих подій, а також масштабна перебудова мейкерспейсу.

    Проєкт реалізується в рамках програми «Підтримка регіональної політики України» Міністерства розвитку громад та територій України, за співфінансування Івано-Франківської міської ради.