Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#JCulture Фото-спогади з екскурсії "Євреї Станіславова. Хто вони? Про життя, звичаї та їхній слід в історії міста"

2022.09.26

     Екскурсію провели для першокурсників ПНУ ім.В.Стефаника та познайомили їх з історією нашого міста Станіславова, вагомий внесок в життя та розвиток якого здійснила єврейська община.

     Вдячні Andrii Kostyshyn, який допоміг вам пізнати ближче їхню історію та культуру.

     Для усіх бажаючих, хто з певних причин не мав нагоди долучитись цього разу, або бажає відвідати екскурсію знову – слідкуйте за анонсами на сторінці, вас чекає багато неочікуваних сюрпризів, тож до наступної зустрічі.

     Проєкт "Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території" (JCulture) спрямований підвищити конкурентоспроможність на кордоні Європейського Союзу в районі міст Івано-Франківська та Сігет на принципах співпраці та добросусідства шляхом спільної туристичної капіталізації мультикультурної спадщина, виявлення, збереження та пропаганда єврейської спадщини як важливої частини місцевої історії. Проєкт передбачає ремонт водовідведення Синагоги, встановлення освітлення, 10 меморіальних дощок та створення «єврейського» туристичного маршруту.