Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#JCulture В рамках реалізації проєкту 17-18 лютого делегація взяла участь в обмінному турі до чудесного містечка Сігету Мармацієй

2022.02.23

    В рамках реалізації проєкту «Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території»  17-18 лютого делегація з м.Івано-Франківськ у супроводі 15ти представників місцевої громади, істориків, представників музеїв, єврейської общини та проєктної команди взяли участь в обмінному турі до чудесного містечка Сігету Мармацієй в Румунії.

    Основною метою даної поїздки було приєднання до неформальної мережі транскордонних спеціалістів, спільної співпраці та обміну ідеями, пропонуючи один одному відгуки, пропозиції та рішення для подолання загальних викликів.

    В рамках туру спершу нас чекав теплий прийом у міській раді та вітальні слова мера м. Сігету Мармацієй - Василя Молдована.

    Опісля учасники туру мали нагоду ознайомитись із місцевими культурними пам’ятками, такими як: Музей жертвам комуністичного режиму, який розташований в колишній політичній в'язниці; Дім-музей лауреата Нобелівської премії миру – Елі Візеля; Стара Синагога та Нова Синагога збудована в 2021р, а також Село-музей з дерев'яними хатинками та давньою історією.

    Ми щиро вдячні нашим румунським партнерам за організацію даного заходу! З радістю чекаємо наступних зустрічей!

    Проєкт "Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території" впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом.