Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#JCulture Єврейський туристичний маршрут

2022.06.06

           В рамках імплементації проєкту «Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території» передбачено створення в Івано-Франківську нового туристичного маршруту по місцях, пов’язаних з історією єврейської громади нашого міста, а також встановлення інформаційних меморіальних дошок. Створення цього маршруту дає змогу проводити цікаві екскурсії для гостей та мешканців нашого міста для поширення інформації про єврейську культурну та історичну спадщину.

           Також проєктом передбачено проведення серії екскурсій по новоствореному маршруту. Створення нового екскурсійного маршруту сприятиме зростанню туристичної привабливості та капіталізації міста, підвищенню обізнаності про історію та національні громади, які його населяли, збереженню єврейської спадщини. До Другої світової війни євреї були найчисленнішою громадою Станіславова.

           Тому туристичний маршрут стане опцією для відвідування земель предків євреями з усього світу. Протягом 1980-90-х років значна частина єврейської громади емігрувала з міста, але вони приїздять на могили святих і духовних наставників, похованих в Івано-Франківську. Закладений екскурсійний маршрут стане транскордонною туристичною пропозицією й варіантом культурного туризму не тільки для місцевих, а й для представників єврейських громад у різних країнах.

           Проєкт "Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території" (JCulture)  впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом.

274329761_369336518058669_8739364756629191537_n