Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Міцелій у Франківську: як підприємиця Марта Кондрин створює новий екологічний матеріал

2023.06.26

       Заснувати біотехнологічний стартап та вирощувати міцелій в Івано-Франківську – досить смілива ідея. Але коли маєш мету і знаєш, для чого працюєш, тоді ідея перетворюється у живий продукт. Розповідаємо історію Марти Кондрин – співзасновниці біотехнологічного стартапу Mycelia Tech, що вивчає, досліджує та працює з грибним міцелієм з метою створення екологічного матеріалу.

      Поєднавши підприємництво та біотехнології, Марта прагне вплинути на індустрію моди та використовувати матеріал, який не шкодить навколишньому середовищу та людям, які його створюють. Також Марта є співзасновницею майстерні шкіряних виробів “Suflia” і пошук нового екологічного матеріалу для виробництва виробів є одним із стратегічних напрямків компанії. 

     *Міцелій – це вегетативне тіло грибів, простіше кажучи, грибні спори, за допомогою яких гриби розмножуються. Досить часто міцелій називають грибницею.

      Більше деталей за посиланням.

      Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр  Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.