Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF 24 листопада відбулась друга довгоочікувана подія-нетворкінг для дизайнерів та виробників - Factory tour

2022.11.28

      24 листопада відбулась друга довгоочікувана подія-нетворкінг для дизайнерів та виробників - Factory tour. Під час екскурсії дизайнери, архітектори та зацікавлені у предметному дизайні учасники відвідали три виробництва міста Івано-Франківськ та області. Під час першої події "Дизайн як бізнес", яку проводили раніше, ми зафіксували ряд викликів у темі предметного дизайну та виробництва: відсутність доступу до виробничих процесів та просторів для прототипування, низький рівень обізнаності у технології та властивостях матеріалу, відсутня або слабка складова дизайну на виробництві. Саме тому вирішили провести екскурсію і допомогти учасникам дізнатись про особливості різних виробництв.

      Першим пунктом призначення був завод з металообробки “Електросвіт”, який вже більше 15 років працює по всій території України та експортує продукцію в країни Європи та Азії. На ньому учасники побачили роботу всіх цехів та поспілкувалися з працівником заводу на хвилюючі теми. Під час візиту обговорили роботу у кризових ситуаціях, співпрацю з українськими виробниками комплектуючих для створення українського продукту. Також побачили, як відбувається робота з деталями, для кращого розуміння процесу та використання головних “фішок” на власному виробництві.

      Наступним виробництвом, яке ми відвідали, була меблева фабрика “Frop”, яка спеціалізується на виготовленні різного типу меблів. Учасники екскурсії відвідали всі цехи, побачили різні етапи виробництва та поспілкувались з власником фабрики. Обговорили бізнес-план, історію створення виробництва, особливості фабрики такого типу, загальні технічні питання. Учасники були приємно вражені місцевим виробництвом такого рівня та отримали відповідь на всі питання, які їх цікавили.

      Останнім відвідали "Інтелком" — одну із провідних компаній у сфері виробництва дитячих пластмасових іграшок в Україні. Були вражені масштабністю виробництва, кількістю виготовленої продукції та злагодженістю процесу. Поспілкувались про особливості виробництва пластмасових деталей та іграшок, перспективи використання пластику на інших виробництвах, побачили виробництво зсередини.

      Своїми враженнями від Factory tour поділилась Ольга Дем`янів, підприємиця: “Екскурсія в першу чергу зацікавила мене тим, щоб я тут зможу здобути знання та корисні знайомства для свого нового проекту, який потребує дизайнерів та конструкторів. Сьогоднішня зустріч дала мені відповіді на багато хвилюючих запитань: де і як шукати партнерів, людей на виробництво, як краще реалізувати свої ідеї. Виявляється, в Івано-Франківську є дуже круті виробництва, про які я не знала і дізналась завдяки цій екскурсії. Я здивована і вражена потенціалом виробництв та нашого міста загалом”.

      Під час екскурсії учасники знайомились, ділились власним досвідом один з одним, цікавились проектами один одного та давали корисні поради. Також обговорювали з організаторами можливість повторної екскурсії на інші виробництва, тому слідкуйте за нашими оновленнями, щоб не пропустити цікаву схожу подію та здобути нові знання і знайомства.

      Екскурсія відбулась відбувся в рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF) – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську», який фінансується в межах програми «Мери за економічне зростання» Європейського Союзу.

      Головне завдання NEF — посилити локальні економічні процеси, щоб стимулювати інноваційну економіку та спонукати створення продуктів з високою доданою вартістю в Івано-Франківську. А також підтримувати нові кластери (мережі) місцевих бізнесів, інноваторів, дослідників, та посилювати їхню взаємодію, зокрема у сферах прикладної науки, предметного дизайну та сталого будівництва.

      Захід відбувся рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF)» — це  проєкт, який передбачає процес трансформації міста у конкурентоспроможний інноваційний економічний центр. Проект впроваджує консорціум партнерів: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.