Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF 9 цікавих фактів про мейкерспейс Поле, які ви не знали

2024.04.25

      Ділимося новинами від нашого партнера MetaLab! Команда зараз активно готується до відкриття оновленого мейкерспейсу ПОЛЕ, який створюється в межах проєкту Нова економіка Івано-Франківська за фінансування Європейського Союзу. Оновлений мейкерспейс – найбільша інфраструктурна частина проєкту НЕФ.

      В ПОЛІ розмістяться майстерні та R&D офіси, лабораторії, коворкінг, простір для подій та спільнотворення. Оновлений мейкерспейс – найбільша інфраструктурна частина проєкту НЕФ.

Ділимося з вами цікавими фактами про простір:

  1. Вперше ідея створення відкритої майстерні виникла у 2014 році, а реалізувала задум команда METALAB у 2019 році як пілотний проєкт в одному із корпусів Промприладу.
  2. Відкрита майстерня отримала назву Парасолька через корпус заводу, в якому  вона розташовувалася – тут колись був парасольковий цех, в ньому виготовляли парасолі.
  3. За весь час, в різні періоди, у Парасольці діяло 7 майстерень, працювало 6 команд та близько 43 резидентів.
  4. В Парасольці  команда METALAB організувала та провела 81 воркшоп та 18 публічних подій у сфері дизайну, інженерії, науки та виробництва.
  5. Оновлений мейкерспейс ПОЛЕ буде мати площу понад 1200 к.м, що втричі більше ніж площа існуючого мейкерспейсу. 
  6. В новому просторі ПОЛЕ розмістяться 9 спільних майстерень, 5 офісів, коворкінг, подієвий простір та додаткові простори. Тут також буде відкрита наукова лабораторія.
  7. ПОЛЕ дасть можливість резидентам реалізовувати свої продукти у дереві, металі, текстилі, кераміці, сталих матеріалах, робототехніці та 3D-друці, використовуючи якісне обладнання та кооперуючись з іншими резидентами.
  8. В межах проєкту Нова економіка Івано-Франківська в просторі ПОЛЕ буде закуплено та встановлено нове обладнання для роботи з деревом, металом, 3D-друком.
  9. В новому просторі ПОЛЕ буде можливість пройти навчання щодо роботи з обладнанням та інструментом.

Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр  Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.