Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Бізнес та медіа: як побудувати ефективну взаємодію у часи війни

2022.12.12

      Вечір п'ятниці, ми знову на нашому постійному місці, знову з цікавою темою і крутим спікером. Цього разу ми були на лекції від Росани Тужанської, директорки Теплого міста, засновниці видання Varosh, на тему: “Бізнес та медіа: як побудувати ефективну взаємодію у часи війни”. Говорили про переваги співпраці бізнесу з виданнями, про те, як краще побудувати співпрацю на практиці.

      Ділимося з вами основними порадами:

      Що дає бізнесу співпраця з медіа? Розширення аудиторії - разом з публікацією у виданні, ви отримуєте не просто рекламу, а лояльну зацікавлену аудиторію, з якою вже опрацьована комунікація, і яка може стати вашою, нова подача бізнесу- журналістський текст, його розмір і подача, дає більше можливостей для більш розгорнутого і фахового розкриття вашого продукту.

      Як правильно побудувати співпрацю? Перш за все, варто зрозуміти, як саме працює вибране медіа, чи схожі у вас цінності, чи підходить вам його стиль, цільова аудиторія. Співпраця має бути системною та якісною: домовляйтесь та проговорюйте всі нюанси, побажання, з самого початку, будуйте партнерські стосунки, будьте реалістичними та проактивними.

      Практичні кроки для побудови співпраці: сформулюйте список цікавих для вашого бізнесу медіа, інформацію про аудиторію, особисто познайомтесь з редакторами, розкажіть про себе та компанію, в якій працюєте, обговоріть точки дотику, знайдіть спільну мову, запропонуйте написати цікавий для видання матеріал. Не бійтесь рекламувати себе, не відкидайте невеликі локальні видання, але уважно обирайте видання для співпраці: працюйте лише з ідейно підходящими медіа, слідкуйте за їх репутацією.

      Дякуємо спікерці та всім присутнім, сподіваємось, лекція стала для вас корисною і стала для когось поштовхом до нових співпраць та досягнень.

      Подія відбулася в рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF)» — це  проєкт, який передбачає процес трансформації міста у конкурентоспроможний інноваційний економічний центр. Проект впроваджує консорціум партнерів: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.