Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Чому інновації потрібні для перемоги: панельна дискусія під час Європейських днів досліджень та інновацій

2023.12.18

    Європейські дні досліджень та інновацій – захід, який цьогоріч об’єднав дослідників, представників стартапів і всіх тих, хто цікавиться інноваціями та впроваджує їх в економіку сьогодні, для обговорення важливості технологій.

      Підприємці та новатори мали змогу презентувати цікаві, інноваційні ідеї у форматі коротких презентацій. 

Перша панельна дискусія

      Тема першої панельної дискусії –  «Чому інновації потрібні для перемоги?». Модератор дискусії Євген Шевченко запропонував розглянути такі аспекти: зацікавлення держави в розвитку виробництва, внесок інновацій в перемогу, зворотний зв’язок виробника з отримувачем військового обладнання (БпЛА).

      Інновації допомагають нам пришвидшити перемогу. Дрони, очі військових, є одними із прикладів інновацій, які вдосконалюються від початку війни. Спікери розповіли, що раніше виробників дронів було значно менше, через велику кількість запитів на БпЛА, було вирішено взяти курс на збільшення власного виробництва в Україні.

      «Якщо порівнювати з 2022 роком, тоді було близько 7 виробників дронів, зараз їх понад  60» – каже комунікаційна менеджерка проєкту «Армія дронів» Антоніна Романюк. Зараз ситуація змінилась, виробників більше, і держава сприяє розвитку цього напрямку, виділяє кошти та підтримує нові інноваційні ідеї.

      «Цього року і на наступний рік, у бюджеті закладено 40 мільярдів доларів на закупівлю БпЛА» –  додає А.Романюк. Також Антоніна розповідає, що планується розвиток РЕБ, який потребує великої роботи, ідей та людей, які зроблять ще більше продуктів, для перемоги.

      Спікери наголосили на зворотному зв’язку, який важливий для покращення якості БпЛА. Інноваторам важливо розуміти потреби військових, щоб швидше вдосконалювати українські дрони: виправляти помилки, робити їх зручнішими у використанні та витривалішими.

      Більше інформації на сайті.

      Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр  Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.