Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Одним із пріоритетних напрямків проєкту "Нова економіка Івано-Франківська" є розвиток співпраці між середовищами бізнесу та науки

2023.07.17

        Одним із пріоритетних напрямків проєкту "Нова економіка Івано-Франківська" є розвиток співпраці між середовищами бізнесу та науки. Прикладна наука є одним із фокусів НЕФ, і команда працює над тим, щоб посилювати взаємодію спільнот, знайомити підприємців, засновників стартапів, креаторів із науковцями та науковим потенціалом, який є в Івано-Франківську. А він є, і значний. 

        Щоб краще розуміти можливості та формувати зв’язки між середовищами, наша команда знайомиться з університетськими спільнотами. В червні ми зустрічалися  з представниками ІФНТУНГ (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу), минулого тижня провели зустрічі з науковцями ІФНМУ (Івано-Франківський національний медичний університет) та ПНУ ім. В.Стефаника. 

        Обговорили можливості, дізнались, над якими дослідницькими проєктами працюють університети, які мають плани. 

        Зі свого боку розповіли про те, що цікавить підприємців, які напрямки проєкту НЕФ, які можливі сфери співпраці та взаємодії. 

       Ми бачимо цінність в залученні науковців до заходів проєкту. Зокрема, вже восени організовуємо Європейські Дні досліджень та інновацій, де створимо майданчики для комунікації бізнесу та науковців, їх знайомства, нетворкінгу, обміну досвідом, залучення наукової експертизи. 

        В рамках проєкту буде створена наукова лабораторія на Промприладі, і залучення спеціалістів  до консультацій зі створення лабораторії є важливим. 

        Для науковців корисною може бути експертиза команди НЕФ у сферах комерціалізації наукових розробок, консалтингу (наприклад, консультації спеціалістів з інтелектуальної власності, грантового менеджменту), доступу до інфраструктурних об’єктів проєкту (мейкерспейс та наукова лабораторія на Промприладі), участь студентів у заходах НЕФ. 

        Рухаємося в правильному напрямку – наукова спільнота Івано-Франківська відкрита до співпраці й ми в проєкті розуміємо, який довгостроковий вплив це може мати на бізнес-середовище та економіку міста. 

        Дякуємо командам університетів за відкритість та активність!

        Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр  Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.