Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Результати інноваційних ваучерів для бізнесу – кейс компанії MFT

2024.01.24

       Минулого року переможці конкурсу інноваційних ваучерів для бізнесу завершили проєкти, на які отримували фінансування в розмірі до 60 000 гривень. 

       Компанія-виробник зубної натуральної пасти та стоматологічних засобів догляду MFT також стала переможцем конкурсу, і ми розпитали представницю компанії, фармацевта Юлію Сороку про те, як компанія реалізувала проєкт  та який вплив це має на діючий бізнес MFT.

       Юлія займається не лише розробкою продукції, а й пошуком нових ідей для масштабування, розвитку та всього, що може допомогти компанії зростати та заявити про себе як виробника української натуральної зубної пасти. Інноваційні ваучери для бізнесу були одним із таких кроків для розвитку компанії. Отримані в межах проєкту кошти компанія спрямувала на розробку нового сайту. 

Про ідею створення нового сайту

       Коли ми побачили, що є така можливість від міської ради Івано-Франківська взяти участь у відборі на отримання інноваційного ваучера – одразу зрозуміли, що маємо подаватись з сайтом. Чому? У нас був сайт, який працював до цього і був створений безкоштовно на стандартному конструкторі. Сторінки завантажувались дуже довго, було важко перейти з сторінки на сторінку, завантажити нову інформацію. У нас збільшується кількість товару – а сайт не витягує кількість, об’єм зображень. Почалися скасування оформлених замовлень. Люди не могли навіть нормально оплатити  замовлення. 

       На той час ми їздили  на різні заходи в Україні та закордоном, розповідали про свій бренд, і потім коли людина заходить на сайт і стикається з тим, що він не працює, ми зрозуміли, що це є наша точка росту і що нам треба саме це виправляти. 

       Перше, з чого ми почали, це звісно, прописання технічного завдання та опису функціонала, включаючи додавання іноземних мов. Ми зрозуміли, що там обов’язково має бути якісна англійська і польська, українська мови. І це було основне. Сайт має бути зручний та швидкий, щоб він швидко завантажувався. Це і наш інтернет-магазин, з якого ми отримуємо продажі, там проходять всі покупки офіційно через платіжну систему, і ми отримуємо замовлення від клієнта, яке оплачено.

       Ми виграли грант від МОМ на навчання щодо європейської сертифікації, що дуже пов’язане з цим сайтом, тому що після отримання європейської сертифікації ми будемо активно таргетувати сайт на ринок Європи. Новий сайт – це важливий елемент  нашого розвитку. Зараз, коли сайт готовий, ми поступово наповнюємо його новою продукцією. Ми створюємо новий дизайн упаковок і продукції. І на новому сайті це все вже буде відображено. 

Про участь у конкурсі

       Раніше у  нас був досвід участі в грантовій програмі  від Данської ради і ми вже були ознайомлені з тим, як готуються документи. З боку міської  ради було багато допомоги, правок, нам завжди радили, як правильно заповнювати документацію. Це економить  час і ми за це дуже вдячні. Підтримка від міської ради була дуже важливою. Дуже приємно, що міська влада підтримує релокований бізнес. Ми зі свого боку  також  стараємося розвиватись – зареєстрували ТОВ в місті Івано-Франківськ і як підприємство розширюємось, хочемо бути корисними місту в економічному плані. Ми зараз, як компанія, рухаємось до того, щоб підтримувати цілі сталого розвитку, які цінуються в Європі. І одна із цілей сталого розвитку – це розвиток підприємств міста, розвиток економіки. 

       Більше на сайті.

       Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр  Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.