Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Студентський хакатон в Івано-Франківську: переможці та враження

2024.04.30

       Минулого тижня представників команди проєкту Нова економіка Івано-Франківська  запросили в журі студентського хакатону TechFusion Hackathon (хакатон проходив в межах проєкту Regina 4.0), який відбувся у Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника.

      Хакатон фасилітував Finbar Carter – керівник центру студентської підприємницької діяльності в Університеті Східної Англії, Об’єднане Королівство.

       За декілька годин студентам потрібно було обрати актуальну проблему для міста, придумати її вирішення та презентувати свої ідеї журі. За такий короткий час студенти встигнули опитати жителів міста, зняти відеосюжети, зробити гарні презентації та якісно представити свої ідеї. 

       Переможцями хакатону стала команда із ідеєю проєкту, що покращує досвід користування місцями для паркування в місті – серед опитаної аудиторії проблема трафіку в Івано-Франківську виявилась найбільшою.

      Друге місце отримала команда, що придумала ідею сервісу для міжміських перевезень. Вони також намагалися вирішити актуальну проблему, з якою стикаються безліч людей, що подорожують міжміським транспортом.

     Третє місце отримала команда із ідеєю інноваційного тесту на вагітність – в основі проєкту технологія, що допомагає аналізувати показники швидше та більш розширено. Команда запропонувала бізнес-модель, проаналізувала витратну частину та оцінила перспективи продаж.

     Серед інших цікавих проєктів були також ті, які стосуються покращення якості життя в місті, пов’язані з туристичним бізнесом, та проєкт з ідеєю каршерінгу (car shering).

     Проєкти оцінювало журі в складі 5 експертів в різних сферах.