Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Технологія біодизайну: як це працює на практиці

2023.02.02

 

           Для предметних та фешн-дизайнерів, архітекторів, науковців, підприємців подія-нетворкінг “Технологія біодизайну: як це працює на практиці”.

           Біодизайн - це знання та навички, необхідні для проектування з використанням найбільш доступних, екологічних, місцевих та здорових матеріалів, що біологічно розкладаються.

           Технологічні та економічні можливості, поряд з екологічними перевагами, пропонують «біодизайн» як нову промислову парадигму для виробництва матеріальних артефактів у ХХІ столітті.

           Ця нова практика проектування передбачає інтеграцію живих організмів, таких як бактерії, (мікро)водорості, гриби та рослини, у дизайн як джерела матеріалів (наприклад, шкіра та хутро не тваринного походження; безмасляні пластики та піна), генератори енергії та їжі, джерела світла, очищувачі води та повітря, регулятори тепла тощо.

           Включення біології в дизайн продукту є на сьогодні досить новою технологією.

           Запрошуємо дізнатись більше про найновіші технологічні інновації і дізнатись, яке їхнє практичне застосування в світі та економіці.

           Коли: 7 лютого, вівторок, 18:00
           Де: інноваційний центр Промприлад.Реновація, урбаністична лабораторія Металаб, вул. Української перемоги 23, Івано-Франківськ
           Запрошена спікерка: Даша Цапенко – біодизайнерка та кураторка, яка працює з елементами мистецтва, моди та вивченням матеріалів. Вона досліджує альтернативні виробничі процеси в (текстильному) дизайні та надихається симбіотичними стосунками в природі. Даша досліджує міцелій в Утрехтському університеті та викладає в Design Academy Eindhoven. У 2020 році виграла Bio Art & Design Award (Нідерланди). Її роботи були показані на багатьох міжнародних тематичних виставках.

           Участь безкоштовна, реєстрація на подію доступна за посиланням.

           В рамках події в той же день о 15.00 також відбудеться екскурсія в біолабораторію ПНУ, якщо ви бажаєте взяти участь - реєструйтесь за посиланням.

           Захід проводиться урбаністичною лабораторією Metalab у рамках проекту “Нова економіка Івано-Франківська – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську” (NEF), що фінансується програмою «Мери за економічне зростання» Європейського Союзу.