Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Тренінг Автентичний маркетинг

2022.10.14

     Що для вас маркетинг?

     З цього питання Тарас Бондаренко, бренд-антрополог,  розпочав тренінг “Автентичний маркетинг. Які завдання комунікації”. 

     В глобальному світі маркетинг сьогодення, а саме маркетинг 5.0, стикається з певними викликами, які нам варто знати. 

     Перший виклик - це віковий розрив. Багато поколінь живе одночасно, і всі вони є споживачами. Разом зі зміною поколінь змінювався і маркетинг. Починаючи 50-х років маркетинг пройшов кілька стадій, від найпершої, де увага зосереджувалась на консьюмеризмі або споживанні, і до найновішого типу - маркетингу 5.0.

     Другий виклик - поляризація процвітання. Поляризація відбувається в чотирьох напрямках: поляризація робіт, ідеологій, стилю життя, ринків.

     Третій  виклик - це цифровий розрив. З одного боку це глобальна цифровізація, певні офлайнові бізнес-моделі вже стають неактуальні, 4.95 млрд людей користуються інтернетом, ми проводимо в інтернеті майже 7 годин в день, і 92 % з нас роблять це в телефонах. Але з іншого боку є певні застороги цього процесу: інформаційна бульбашка, автоматизація процесів і, як наслідок, втрата роботи, цифровий стиль життя впливає на нашу поведінку і здоров’я. 

     На тренінгу обговорювали вплив цих викликів на еволюцію маркетингу, які підходи працюють в маркетингу 5.0,  а також як саме брендам розвивати автентичний маркетинг через ДНК бренду. 

     Глибока, цікава та важлива тема, яка допомогла подивитись на маркетинг зі стратегічного боку. 

     Дякуємо усім учасникам, які  прийшли на тренінг одразу по закінченню повітряної тривоги!Слідкуйте за нашими новинами, наступна подія вже незабаром.

     Подія відбулася в рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF) – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську», який фінансується в межах програми «Мери за економічне зростання» Європейського Союзу. Проект впроваджує консорціум партнерів: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія MetaLab, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто / Teple Misto.