Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Тренінг “Вихід на експорт: як за місяць почати експортувати”

2022.12.19

           14 грудня відбувся ще один надзвичайно корисний тренінг “Вихід на експорт: як за місяць почати експортувати” від власника компанії Growness Group Остапа Павлюка.

           На події поговорили про міфи, які існують про експорт та розвінчали їх. Наприклад, твердження про те, як важко увійти на чужий ринок, зокрема в Європі, не є правдивим, адже для більшості видів продукції, достатньо тих вимог, які застосовуються і в Україні, тому не бійтесь виходити на зовнішні ринки.

           Також, Остап поділився особистими порадами про те, як саме налагодити експорт та знаходити клієнтів, базуючись на власному професійному досвіді:

           Перш за все, варто грунтовно підійти до питання вибору ринку для експорту: проаналізувати економічні показники, зацікавленість у вашому продукті, дослідити потенційних конкурентів, легкість відкриття бізнесу. У багатьох випадках саме вибір правильного ринку є запорукою до початку  вдалого налагодження бізнесу закордоном. З часом, та набутим досвідом зможете вийти на ринок будь-якої бажаної країни.

           Самостійно розширюйте базу клієнту. Холодні дзвінки - ваш найкращий друг. Робіть якомога більше дзвінків, створюйте собі впізнаваність, знаходьте партнерів, отримуйте корисні і-мейли.

           Після того, як напрацювали собі базу, варто її втримати та продовжувати зацікавлювати. Робіть тематичні  розсилки сезонних  списків продукції, листи про знижки, оновлення. Краще, якщо ще будуть персоналізовані листи під кожного клієнта.

           Було й багато розмов з учасниками: розповідали про свій бізнес, ділились побоюваннями та планами щодо експорту, слухали історії розвитку бізнесу Остапа, поради, реальні кейси.

           Вечір видався супер корисним та цікавим. Сподіваємось, змогли когось надихнути на нові професійні звершення. Дякуємо Остапу та всім учасникам за закавленість, до нових зустрічей!

           Тренінг відбувся в рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF) – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську», який фінансується в межах програми «Мери за економічне зростання» Європейського Союзу.

           Головне завдання NEF — посилити локальні економічні процеси, щоб стимулювати інноваційну економіку та спонукати створення продуктів з високою доданою вартістю в Івано-Франківську. А також підтримувати нові кластери (мережі) місцевих бізнесів, інноваторів, дослідників, та посилювати їхню взаємодію, зокрема у сферах прикладної науки, предметного дизайну та сталого будівництва. Щоби стати містом інновацій, Івано-Франківську потрібно після війни мати конкурентноспроможних інноваторів, науковців та підприємців.

           Захід відбувся рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF)» — це  проєкт, який передбачає процес трансформації міста у конкурентоспроможний інноваційний економічний центр. Проект впроваджує консорціум партнерів: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.