Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Тренінг “Як підтримати психологічний стан команди під час війни”

2022.12.05

      Знову п’ятниця і в нас знову відбулась крута подія — тренінг “Як підтримати психологічний стан команди під час війни” зі спікеркою Наталією Мухітдіновою.

      Війна внесла корективи та труднощі  у життя кожного, як на особистісному рівні, так і на командному в роботі. Труднощі виникли безпекові, побутові, соціальні, особисті, які неабияк впливають на загальний стан команди. Отже, поради від спікерки для керівників як працювати з командою в таких стресових ситуаціях:

      Рутина допомагає рятуватись від стресу. Дуже важливо налаштувати робочий процес так, щоб не було сюрпризів, встановити певні правила, ритуали, яких буде дотримуватись вся команда щоденно, щотижнево. Це приносить певну психологічну визначеність та стабільність, якої  так не вистачає в такі непевні часи;

      Особиста підтримка. Ви для своїх підлеглих зараз одне з небагатьох місць, на яке вони можуть покластися то довіряти, тому потрібно уникати будь-яких стресових ситуацій. Для цього варто якомога більше самостійно вирішувати проблеми на роботі, давати тільки короткі чітко поставлені завдання та короткострокові осяжні об’єми роботи.

      В стресових ситуаціях функціонувати може лише та команда, яка здатна до саморегуляції. Для досягнення цього потрібно повністю забрати з робочого етикету будь-якого роду висміювання, щоб було легко зізнаватися у факапах, створити культуру вдячності, не соромтесь казати “дякую” навіть за найменшу допомогу, будьте якомога більш ввічливими та завжди давайте ефективний конструктивний фідбек.

      Що ж стосується самих керівників, теж не забувайте про збереження власного психологічного стану: не бійтесь просити про підтримку в друзів, родичів, відпочивайте та налагодьте розклад дня, це справді допомагає.

      Дякуємо всім присутнім за зацікавленість, слідкуйте за сторінкою, попереду ще багато корисних подій.

      Тренінг відбувся в рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF) – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську», який фінансується в межах програми «Мери за економічне зростання» Європейського Союзу.

      Головне завдання NEF — посилити локальні економічні процеси, щоб стимулювати інноваційну економіку та спонукати створення продуктів з високою доданою вартістю в Івано-Франківську. А також підтримувати нові кластери (мережі) місцевих бізнесів, інноваторів, дослідників, та посилювати їхню взаємодію, зокрема у сферах прикладної науки, предметного дизайну та сталого будівництва. Щоби стати містом інновацій, Івано-Франківську потрібно після війни мати конкурентноспроможних інноваторів, науковців та підприємців.

      Захід відбувся рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF)» — це  проєкт, який передбачає процес трансформації міста у конкурентоспроможний інноваційний економічний центр. Проект впроваджує консорціум партнерів: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.