Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Як створити лампу за open source моделлю: покрокова інструкція з виготовлення!

2023.08.15

Як найкраще пояснити, що таке формат продуктових воркшопів? Продемонструвати створений продукт. Сьогодні розповідаємо про лампу, створену під час продуктового воркшопу, процес розробки якої складався з двох частин. 

Спочатку, під час першого воркшопу, була створена внутрішня частина – акумулятор, який можна зібрати в умовах невеликої майстерні чи навіть в домашніх умовах з нескладних матеріалів. 

       Під час другої частини воркшопу  команда розробила модель та виготовила корпус лампи на 3D-принтері в мейкерспейсі Парасолька. З’єднавши обидві частини, отримаємо сучасну дизайнерську лампу-ліхтарик, яку для власних потреб може виготовити кожен охочий. Особливістю лампи-ліхтарика є не лише цікавий дизайн та відносно не складний процес створення, а й зручне використання: лампа складається з трьох окремих міні-корпусів, на яких є кріплення для розташування на різних площинах. 

        Першочерговою та основною ідеєю було створення продукту з відкритим дизайном за моделлю open source. Тобто кожен, у кого є інструкція, може створити таку лампу. 

        Продуктові воркшопи – це формат в рамках проєкту Нова економіка Івано-Франківська, під час якого можна створити новий, покращити існуючий продукт чи послугу, створити прототип чи протестувати ідею, створити кілька ітерацій продукту за потреби. Команда залучає потрібних фахівців та експертизу відповідно до запиту.
Цей напрямок в проєкті координує урбаністична лабораторія METALAB.

        Дізнатись більше можна за посиланням.

        Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр  Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.