Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Онлайн дебати в рамках проєкту "Рівність у сучасній Європі - переосмислення концепції"

2021.09.17

     На запрошення партнерського міста  Ополє у Польщі заступник міського голови Олександр Левицький взяв участь у дебатах що стосувалися соціального розуміння основних цінностей Європейського Союзу - однією з них є концепція рівності. Захід проводився в рамках проекту: "Рівність у сучасній Європі - переосмислення концепції". Метою проєкту є вивчення різного розуміння рівності як чинника дестабілізації єдності в Європейському Союзі та причини євроскептицизму - протидія явищу.

     Учасники проєкту є міста з Італії, Угорщини, Німеччини та Литви та України представили своє бачення визначення рівності на громадянському,  економічному, соціальному, культурному рівнях.

     Учасники дискутували про те, що таке рівність? Як проявляється рівність та які її детермінанти? Якою ми бачимо/уявляємо собі рівність у майбутньому? Чи можна сприймати рівність через органи чуття? Чи має Рівність смак, колір? Чи можна говорити про рівність у доступі до інформації в Європі? Які можливі чинники такої нерівності? Чи однаковий доступ до інформації, у всіх мешканців Європи? Чи існує рівність у доступі до освіти, навчання та знань?

     Чи є потреба щось змінити/зробити, щоб європейці мали однаковий рівень доступу до знань та навчання? Чи існує економічна рівність у Європі? Чи існує рівність Європи у верховенстві права?

  Ознайомитись з відповідями на ці та багато більше питань щодо рівності у Європі можна скористатись відео записом на офіційній сторінці проєкту.