Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#ParksMatter Підписана партнерська угода!

2024.10.02

30 вересня 2024 р. в міській раді м. Жешув, Польща, директор Департаменту Ігор Попадюк та президент міста Жешува  Конрад Фійолек підписали партнерську угоду для реалізації проєкту “Міські парки мають значення - новий підхід до управління міськими зеленими насадженнями в Івано-Франківську та Жешуві (ParksMatter)”, що реалізується у рамках програми Interreg Next Польща-Україна 2021-2027. 

“Ми зацікавлені у співпраці з українськими містами з багатьох причин, які мені не потрібно пояснювати - особливо у випадку Івано-Франківська, який є містом-партнером Жешува. Сьогодні Україна захищає свободу Європи та світу, але приємно, що, попри ці трагічні події, ми можемо реалізовувати такі проєкти, як сьогоднішній, з озеленення. Це приклад чудової співпраці, відносин, які ми хочемо будувати. Ми хочемо інтегрувати Україну й українські міста з Європою, з Європейським Союзом. Зараз це транскордонна програма, але через кілька років кордонів не буде, і Україна буде в Європейському Союзі, і ми будемо реалізовувати багато інших спільних проєктів”, - сказав Конрад Фіолек, президент міста Жешува.

“Я хотів би подякувати президенту міста і всім жителям країни за допомогу, яку ми отримуємо сьогодні та впродовж всієї війни. Жешув став хабом, який дуже допомагає Україні та Івано-Франківську, та є хорошим партнером і гарантом гарної співпраці для наших міст. Угода, яку ми сьогодні підписуємо, дасть можливість не тільки облаштувати парки в Жешуві та Івано-Франківську, але й обмінятися передовим європейським досвідом та налагодити тіснішу співпрацю”, - зазначив Ігор Попадюк, директор Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв'язків, туризму та промоції міста Івано-Франківської міської ради.

Спільний проєкт розпочався 1 жовтня та триватиме два роки. Крім ревіталізації парків у обох містах-партнерах, він передбачає ряд м’яких заходів, спрямованих на обмін кращими практиками, напрацювання нових підходів до управління зеленими зонами та підвищення обізнаності населення. Також у рамках візиту відбулася зустріч проєктних команд, що працюватимуть над реалізацією проєкту, на якій партнери обговорили спільні заходи та обмінялися планами на облаштування парків.

Проєкт “Міські парки мають значення - новий підхід до управління міськими зеленими насадженнями в Івано-Франківську та Жешуві (ParksMatter)” впроваджується в рамках програми Interreg Next Польща-Україна 2021-2027. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю її авторів і за жодних обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.