Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#ParksMatter Підписано грантовий договір по проєкту!

2024.08.28

Сьогодні директор Департаменту Ігор Попадюк разом з директоркою КП “Центр розвитку міста та рекреації” Русланою Василюк підписали грантовий контракт на загальну суму 1 168 843,06 євро (бюджет для Івано-Франківська - 576 503,62 євро) для реалізації проєкту “Міські парки мають значення - новий підхід до управління міськими зеленими насадженнями в Івано-Франківську та Жешуві (ParksMatter)” у рамках програми Interreg Next Польща-Україна 2021-2027.

Головна мета проєкту - розробити та впровадити новий сталий підхід до управління міськими зеленими насадженнями з посиленням експертних компетенцій та підвищенням екологічної обізнаності населення у транскордонному регіоні.

Основні заходи проєкту спрямовані на:

- розробку спільного документа - Стратегічного плану управління міськими зеленими насадженнями в Івано-Франківську та Жешуві та підвищення компетентності місцевих експертів у цій сфері;

- підвищення обізнаності мешканців транскордонного регіону про важливість охорони природи та цінність зелених зон у містах;

- покращення інфраструктури двох міських парків у Івано-Франківську та Жешуві як пілотних зон для впровадження нового розробленого підходу.

В Івано-Франківську проєкт буде реалізовуватися в парку Молодіжний, де планується облаштування багатофункціональних відпочинкових зон для різних категорій населення.

Головним партнером проєкту є Департамент інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоції міста Івано-Франківської міської ради, партнером - місто Жешув (Польща).

Проєкт “Міські парки мають значення - новий підхід до управління міськими зеленими насадженнями в Івано-Франківську та Жешуві (ParksMatter)” впроваджується в рамках програми Interreg Next Польща-Україна 2021-2027. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю її авторів і за жодних обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.