Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Через воєнну агресію росії та спровоковану нею кризу на ринку пального спостерігається зростання попиту на електромобілі

2022.05.04

  

     Через воєнну агресію росії та спровоковану нею кризу на ринку пального спостерігається стрімке зростання попиту на електромобілі. В Україні на сьогодні разом з «гібридами» кількість електрифікованих авто складає понад 100 тисяч. Створення національної інфраструктури зарядних станцій стане поштовхом не лише для поширення приватного електротранспорту, а й розвитку нових сервісів із використанням електромобілів, наприклад, у сфері доставки та логістики.

     Водночас розвиток електротранспорту й супутньої інфраструктури — це зменшення залежності України від викопного палива, зниження рівня шкідливих викидів в атмосферу, покращення загального екологічної ситуації. Своєю чергою, ми долучилися до розвитку цієї інфраструктури в межах проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату».

     На зарядній станції для електромобілів із сонячними панелями, яка буде встановлена біля стадіону «Рух», можна буде не лише зарядити електромобіль, але й скористатися безкоштовним Wi-Fi, а також отримати корисну інформацію, зокрема про зменшення викидів CO2 завдяки використанню відновлюваних джерел енергії й електромобілів.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.