Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Глобальна тенденція до переходу на електромобілі поширюється і в Україні

2022.12.09

   

     Впродовж листопада українці придбали та зареєстрували 1447 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Відносно попереднього місяця поповнення парку електромобілів уповільнилось, від жовтневого результату відставання становило 10%.Однак у порівнянні з листопадом минулого року попит на електричні авто зріс майже на 60%.

     Основну масу зареєстрованих у жовтні електромобілів склали легкові авто – 1383 шт. (278 нових та 1105 уживаних). Найпопулярнішим електрокаром в Україні залишається NISSAN Leaf. Усього з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли понад 12 тис. авто на акумуляторних джерелах живлення, що в півтора раза більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Зростання кількості електромобілів сприяє зменшенню шкідливих викидів і пом’якшує негативний вплив на навколишнє середовище.

     А забезпечення їх використання залежить від мережі зарядних станцій. Тому в рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» в Івано-Франківську буде встановлена зарядна станція для електромобілів із сонячними панелями, на якій можна буде як зарядити електрокар, так і отримати корисну інформацію про її роботу й користь для довкілля.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.