Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Кілька років тому у світі почався справжній «бум» виробництва та продажу електромобілів

2022.01.12

    

     Кілька років тому у світі почався справжній «бум» виробництва та продажу електромобілів. За деякими прогнозами, до 2040 року загальна кількість пасажирських електромобілів зросте до 508 мільйонів, при цьому, темпи поширення електромобілів у багатьох країнах будуть гальмуватися інфраструктурними факторами. Нинішня ситуація така, що застосування електромобілів замість авто з двигунами внутрішнього згоряння не «озеленює» енергоспоживання, а просто переводить фокус з одного виду енергії на інший. Зараз електромобілі, які отримують енергію зі звичайної електромережі, фактично, підтримують «викопну» енергетику.

     Тому нині «вуглецевий слід» від електромобілів все ще досить великий. Глобальний перехід на відновлювальні джерела енергії означає, що основним джерелом живлення для електромобілів повинні стати сонячні та вітрові генератори. Саме така зарядна станція з сонячними панелями буде встановлена в Івано-Франківську в рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату».

     Поєднання зарядки від сонячної енергії та електромобіля — ключ до різкого скорочення залежності країни від викопного палива. Зарядні станції повинні стати «буфером» для енергосистеми. Саме наявність мережі «розумних» зарядних станцій з PV-модулями на EV-зарядках допоможе розв’язати проблему небалансів генерації на локальному, регіональному та національному рівнях та «озеленити» застосування електромобілів.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.