Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Майже всі держави світу занепокоєні питанням запобігання кризовим змінам клімату та намагаються сприяти покращенню стану екології

2022.05.26

     Майже всі держави світу занепокоєні питанням запобігання кризовим змінам клімату та намагаються сприяти покращенню стану екології. Використання відновлювальних джерел енергії є одним з правильних рішень у такій ситуації. Саме завдяки енергії вітру, сонця чи води можна значно скоротити викиди вуглецю в атмосферу, які, як ми знаємо, згубно впливають на кліматичну ситуацію у світі. Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату» має на меті розвивати та підтримувати інноваційну співпрацю щодо пом’якшення змін клімату в транскордонному регіоні Румунії-України для забезпечення сталого розвитку територій.

     Зміна клімату — це один із найголовніших викликів для планети сьогодні. Так, наприклад, непередбачуваність погодних умов, підвищення рівня моря, яке збільшує ризик природних катастроф, є наслідками зміни клімату і мають глобальний характер та безпрецедентні масштаби.

     Діяльність людини змінює навколишнє середовище та впливає на клімат. Головними проблемами сьогодні є: зростання концентрації CO2 в атмосфері через спалювання пального, аерозолі в атмосфері, землекористування, зменшення озонового шару, тваринництво й вирубка лісів. Зміна клімату по-різному впливає на наше довкілля, економіку та здоров’я. Вчені попереджають, що якщо ми не внесемо істотних змін, щоб утримати підвищення глобальної температури нижче 1,5 °C, результати будуть катастрофічними. Тому в рамках проєкту ми сприяємо підвищенню обізнаності щодо проблеми зміни клімату та шляхів пом’якшення шкідливого впливу людської діяльності на навколишнє середовище.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.