Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Метою проєкту є привернення уваги до шкідливих чинників, які негативно впливають на довкілля

2022.02.17

     Безсумнівно, проблеми екології є глобальними й повинні розглядатися на міжнародному рівні. Однак попри незначну успішність міжнародних екологічних домовленостей, як-от Кіотський протокол, сьогодні багато країн на законодавчому рівні стимулюють своїх мешканців користуватися альтернативними видами палива та екологічно чистим транспортом.

     Навіть у розвинених країнах екологічні закони та нормативи з’явилися не одразу, а тільки з гострим розумінням, що неконтрольовані викиди шкідливих речовин у атмосферне повітря, ґрунти та водойми призведуть до екологічної катастрофи та негативного впливу на здоров’я населення.

     Лідером в області стандартизації систем екологічного менеджменту є Велика Британія, де в 1992 був прийнятий Стандарт в області систем екологічного менеджменту BS 7750 (British Standart for Environmental Management Systems), підготовлений і випущений Британським інститутом стандартизації. Цей стандарт потім став використовуватися і в інших європейських країнах (Норвегії, Фінляндії. Нідерландах, Швеції та ін.) в якості національного стандарту.

     Зараз світ і далі продовжує дбати про екологію та вкладати кошти у захист довкілля. З початку 2022 року в різних країнах світу були реалізовані екологічні проєкти різних масштабів. Зокрема, це проєкти у сфері альтернативної енергетики, збереження насаджень, ресайклінгу.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.