Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM У рамках проєкту ми намагаємося сприяти підвищенню обізнаності щодо екологічних проблем

2022.11.04

    

           У рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» ми намагаємося сприяти підвищенню обізнаності щодо екологічних проблем, «зеленої» економіки, змін клімату, енергозбереження й енергоефективності. Тема енергоефективності надзвичайно обширна. Вона охоплює використання сучасних, енергозберігаючих та альтернативних джерел енергії та систем управління, сприяє зниженню рівня споживання енергії та експлуатаційних витрат, забезпечує раціональне використання ресурсів і заощаджує витрати споживачів.

           На рівні країни – дозволяє зменшити рівень імпортованої енергії та уповільнити темпи виснаження внутрішніх енергетичних ресурсів, а на світовому рівні – завдяки скороченню виробництва енергії, сприяє зменшенню викидів парникових газів та інших забруднюючих речовин і сприяє покращенню глобальної екології та охорони здоров’я. Таким чином, від впровадження енергоефективних заходів у виграші залишаються практично всі. Адже вони позитивно впливають і на сімейний бюджет, і на довкілля, і на заощадження ресурсів країни, і на підвищення продуктивності промисловості.

           Саме тому так важливо впроваджувати енергоефективні технології як на індивідуальному, так і на загальнодержавному рівні.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.