Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Перехід на альтернативні джерела енергії, серед яких сонячна енергетика, є одним із аспектів

2021.05.05

  

           За десять років витрати на сонячну енергію впали на понад 70%. Експерти передбачають, що така тенденція збережеться у майбутньому. Крім того, у США планують, що сонячна енергетика забезпечуватиме 40% потреб країни до 2035 року. При цьому сподіваються на підтримку з боку уряду.

           Кількість сонячних установок у США досягла рекордного рівня у 2020 році, оскільки зниження витрат і політика підтримки підвищили попит. При цьому фахівці стверджують, що у 2021 році галузь встановить черговий рекорд. Серед заходів, які могли б прискорити нарощування сонячної енергії, називають податкові пільги на чисту енергію. Як зазначається, лінії електропередач можуть передавати енергію, вироблену вітровими і сонячними установками, які можуть знаходитися далеко від кінцевих користувачів, у міста, де це необхідно. Крім того, податкові пільги за прямою оплатою праці можуть мобілізувати мільярди доларів приватного капіталу.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.