Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Types of electric vehicles

2022.08.03

   

     Зараз дуже актуальним стало питання екології. Технології зайшли далеко вперед, але це не означає, що всі винаходи позитивно впливають на навколишнє середовище. Останні роки людство все більше намагається перейти на більш здоровий спосіб життя, у тому числі зі зменшенням впливу на природу. Одним варіантом розв'язання проблеми є покупка електромобіля. Що відразу уявляє людина? Що це авто, яке їздить виключно від електрики, тобто від акумулятора.

     Донедавна в нашій країні, особливо в маленьких містах, цей вид транспорту не користувався великою популярністю, бо просто не вистачало місць для зарядки. Зараз кількість зарядних станцій зростає. Ми долучилися до збільшення кількості зарядних станцій у рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату». Зарядна станція із сонячними панелями, що буде встановлена в Івано-Франківську, також передбачає онлайн моніторинг виробленої енергії та фотовольтаїку.

     Але варто зазначити, що електромобіль не обов’язково їздить від акумулятора. Є й інші види, які дозволяють змінювати електрику на газ, це так звані гібридні моделі. Загалом виділяють три типи:

  • EV – звичайний електромобіль, який їздить лише від акумулятора. Електромобілі типу EV – це такі моделі, що працюють виключно від акумулятора й електрики.
  • HEV – перший підвид гібридного автомобіля. Це такий тип автомобіля, що працює і від електрики, і від палива. Це напевно, найзручніший тип електромобіля, адже він максимально економить витрати пального.
  • PHEV – другий підвид гібрида. Такі автомобілі працюють і від палива (газу), і від електрики. Але від попереднього типу вони відрізняються тим, що заряджати їх треба від електрики. Тобто це авто, які відновлюють акумулятор точно так само, як звичайні електромобілі EV.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020