Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Проєкт має на меті привернення уваги до проблеми зміни клімату. Одним із способів на світовому рівні є «Година Землі»

2021.03.26

   

     Всесвітня акція «Година Землі» — це одна з найбільших міжнародних екологічних кампаній, під час якої люди відмовою на годину від освітлення та електроприладів показують готовність ощадливо використовувати природні ресурси. Акцію започаткував WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітній фонд дикої природи). У Сіднеї (Австралія) 2007 року 2,2 мільйона домівок та організацій одночасно вимкнули світло на одну годину. Тоді цей вчинок надихнув багатьох людей у всьому світі на боротьбу зі зміною клімату. Уже через рік подія стала всесвітньою екологічною ініціативою, до якої долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. 

     Її підтримали в різних куточках Планети. Такі міста, як Париж, Мілан, Лондон, під час Години Землі вимикають підсвітку багатьох великих об’єктів. Протягом багатьох років у цей час згасають театр Сіднею, Лондонське око, Колізей у Римі, єгипетські піраміди та інші визначні місця та споруди світу. А 2009 року Година Землі мала безпрецедентний успіх — у ній взяли участь 4088 міста у 88 країнах світу.

     Акція проходить щороку в останню суботу березня, цьогоріч вона випадає на 27 березня. Щоб долучитися, вимкніть світло та електроприлади на годину, з 20:30 до 21:30.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.