Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» спрямований на підтримку тенденції щодо переходу на відновлювані джерела енергії

2022.04.06

 

          Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» спрямований на підтримку тенденції щодо переходу на відновлювані джерела енергії задля подолання енергетичної та кліматичної кризи.
Експерти Міжнародного агентства з відновлюваної енергетики (IRENA) закликали уряди пришвидшити енергетичний перехід для подолання глобальної енергетичної та кліматичної кризи. Вони зазначають, що короткострокові заходи, спрямовані на вирішення поточної енергетичної кризи, повинні супроводжуватися постійним фокусом на середньо- та довгострокових цілях енергетичного переходу. Високі ціни на викопне паливо, занепокоєння енергетичною безпекою та невідворотність кліматичних змін підкреслюють нагальну потребу швидше переходити на екологічно чисту енергію.
         

           Ключовими рушійними силами енергетичного переходу має стати електрифікація та підвищення рівня енергоефективності що здійснюється за допомогою розвитку ВДЕ, водню та сталої біомаси. Зокрема, тренд до використання електричного транспорту має стати рушійною силою прогресу енергетичного переходу, щоб досягти двадцятикратного зростання кількості продажів та парку електричного транспорту. Однак для досягнення необхідних рівнів прогресу до 2030 року необхідним є комплексний набір наскрізних структурних політик, що охоплюють усі технологічні напрямки та цілі справедливого енергетичного переходу. Окрім того, для забезпечення швидкого переходу потрібна політична прихильність для підтримки найвищого рівня міжнародного співробітництва.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.