Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Проєкт спрямований на сприяння переходу до використання відновлюваних джерел енергії

2022.07.19

     Традиційна енергетика виробляє енергію, використовуючи вугілля, газ та атомні станції. Це призвело до кризи у вигляді змін клімату, забруднення повітря та води, нестачі продовольства, поширення ядерної зброї та радіоактивного забруднення значних територій. Однак вже існує сучасна та безпечна альтернатива вугільним та атомним станціям – відновлювані джерела енергії (ВДЕ).

     Вони, невичерпні та екологічні, дозволять забезпечити енергонезалежність, бо не потребують постійної закупівлі палива – урану, газу, вугілля. Відновлювана енергетика здатна забезпечити достатнє виробництво теплової та електроенергії для промисловості, домогосподарств, транспортної галузі та сільського господарства. Вона дозволить створити нові робочі місця для виготовлення та встановлення обладнання, монтування та обслуговування сонячних систем, проведення енергоаудиту будівель.

     Екологи виступають за максимально швидке скорочення споживання вугілля, нафти та газу шляхом підвищення енергоефективності й переходу до відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) та за поступову відмову від атомної енергетики. У контексті проблем змін клімату та забруднення довкілля, це є нагальним завданням для всього людства.

     На відміну від атомної енергетики та викопного палива, ВДЕ не руйнують довкілля та є невичерпними. При розумному та ощадливому використанні можуть живити нашу цивілізацію сотні і тисячі років без війн і конфліктів за обмежені поклади викопних палив.

     Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.