Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Сьогодні, 15 березня, в науковому містечку «Нова енергія» відбувся воркшоп у рамках проєкту

2023.03.15

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» (Part4CM) спрямований на розвиток і підтримку інноваційної співпраці щодо пом’якшення наслідків зміни клімату в межах транскордонного регіону RO-UA для забезпечення сталого розвитку територій шляхом організації нового освітнього та дослідницького середовища в галузі енергоефективності та реалізується спільно партнерами: ГО «Бюро розвитку, інновацій та технологій», Департамент інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв'язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, місто Ботошані, Румунія.

           Сьогодні, 15 березня, в науковому містечку «Нова енергія» відбувся воркшоп у рамках проєкту. З вітальним словом виступили Ігор Попадюк, начальник Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради, та Ірина Дарвай від імені головного партнера проєкту ГО «Бюро розвитку, інновацій та технологій».

           Менеджер проєкту Юлія Хандога коротко розповіла про його реалізацію. Ралука Баласкау від імені партнерів проєкту з м.Ботошані, Румунія, розповіла про створення в них наукового центру за аналогом InnoSciPromo в Івано-Франківську та подякувала партнерам за переданий досвід. Артур Воронич від імені партнерів з Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу коротко розповів про реалізацію проєкту та роботу InnoSciPromo центру в Івано-Франківську.

           Оскільки в рамках проєкту в Івано-Франківську була встановлена зарядна станція для електромобілів із сонячними панелями, до воркшопу приєднався Богдан Рогаля, представник компанії Go-to U, який розповів про роботу й переваги зарядної станції. Також на воркшоп були запрошені найактивніші користувачі зарядної станції, які отримали подарунки.

           У рамках воркшопу була проведена екскурсія науковим містечком «Нова енергія», де всі охочі змогли ознайомитися з експонатами та дізнатися цікаві речі про науку та енергію.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.