Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM В Івано-Франківську відкрили зарядну станцію для електромобілів

2023.01.27

           27 січня відбулося відкриття зарядної станції з сонячними панелями для електромобілів, яка була встановлена в рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» (Part4CM).

           Мета проєкту: розвивати та підтримувати інноваційну співпрацю щодо пом’якшення наслідків зміни клімату в межах транскордонного регіону Румунії-України для забезпечення сталого розвитку територій шляхом організації нового освітнього та дослідницького середовища в галузі енергоефективності, що веде до пом'якшення змін клімату до 2022 року.

           Одним з етапів проєкту передбачалося встановлення в Івано-Франківську інноваційної установки сонячної зарядної станції з онлайн-моніторингом виробленої енергії та її споживанні при заряджанні автомобілів. Її встановили на міжнародній платформі, яка створена для забезпечення діяльності оператора зарядних станцій на основі програмного забезпечення власної розробки.

           Основа технологій (GO TO-U) — це бронювання часу заряджання й максимально зручний сервіс для наших кінцевих користувачів, тобто власник електрокара може бути впевнений у зарядці на обраний час. Жодних черг для користувача. Зарядки оснащені датчиками контролю надходження постійного струму, що захищає від ураження струмом та підвищує безпеку електромережі. Корпус зарядки водостійкий та забезпечує безперешкодне функціонування навіть у найсуворіших погодних умовах.

           Зарядна станція для електромобілів на сонячних панелях розташована за адресою: вул. В’ячеслава Чорновола, 128, біля стадіону «Рух». На станції передбачене місце для одночасного заряджання двох електромобілів. Протягом початкового періоду експлуатації заряджання на станції буде безкоштовним.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.