Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM У рамках цілей боротьби зі зміною клімату країни прискорюють перехід на низьковуглецеві технології

2022.04.18

           У рамках цілей боротьби зі зміною клімату країни прискорюють перехід на низьковуглецеві технології, щоб скоротити споживання викопного палива. У зв’язку з цим частка електромобілів на світовому ринку за останні 10 років збільшилася в 41 раз і досягла 8,3 відсотка. Торік продаж електромобілів досяг 6,75 млн, що на 108 відсотків більше, ніж у попередньому році. Продаж електромобілів на світовому ринку у 2021 році зріс на 108 відсотків порівняно з попереднім роком до 6,75 млн, що є рекордним показником за всю історію. Продажі електромобілів у 2020 році попри пандемію склали 3,24 мільйона.

           Якщо у 2012 році частка електромобілів на світовому ринку становила 0,2 відсотка, то минулого року вона сягнула 8,3 відсотка. Таким чином, за 10 років частка електромобілів на світовому ринку зросла у 41 раз. Найбільше електромобілів було продано у 2021 році в Китаї — 3,4 мільйона. Так, продажі в Китаї зросли на 155 відсотків, або на 2,06 мільйона, порівняно з попереднім роком. У Європі було продано 2,3 мільйона електромобілів, що на 66 відсотків більше, ніж у 2020 році. США займають третє місце з продажу електромобілів – 735 тис., слідом йде Південна Корея – 114 тис. 500 електромобілів. Продажі електромобілів в Ізраїлі, Австралії, Індії та Японії склали понад 10 тисяч.

           Попри такі показники продажів, інфраструктура зарядних станцій для електромобілів ще не є достатньо розвинутою. А варіант обладнання індивідуальної зарядної станції вдома підходить далеко не всім. Тому для розширення мережі зарядних станцій у нашому місті буде встановлена зарядна станція для електромобілів із сонячними панелями, онлайн моніторингом виробленої енергії, фотовольтаїкою та її споживанням при заряджанні автомобілів. Встановлення передбачене в рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату».

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.