Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM У рамках проєкту ми інформуємо про заходи, які здійснюються на різних рівнях з метою привернення уваги до екологічних проблем

2021.04.22

          У рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату» ми інформуємо про заходи, які здійснюються на різних рівнях з метою привернення уваги до екологічних проблем. Одним із таких заходів є відзначення Міжнародного дня Матері-Землі (International Mother Earth Day). Всесвітній день Землі відзначають щороку в усьому світі 22 квітня. Цього дня в різних куточках світу проводять усілякі акції та освітні заходи, щоб привернути увагу людей до глобальних проблем на Землі. 

           Небайдужі організації та люди проводять різноманітні флешмоби та заходи, присвячені відповідальному споживанню, екологічним проблемам тощо. Організовуються безліч виставок, конференцій, акцій із перекриття руху на жвавих вулицях мегаполісів, прибирання сміття та висадки дерев. Екологічні заходи зазвичай відбуваються не тільки 22 квітня, а щонайменше протягом одного тижня. Також щорічно фахівці з різних країн світу збираються за круглим столом для обговорення глобальних проблем в екології. Крім того, заведено дзвонити в Дзвін миру, який закликає людей звернути увагу на красу планети та необхідність її захисту.

           Щороку ООН присвячує міжнародний День Землі якійсь певній тематиці. Цьогоріч День Матері-Землі відзначається в рік біорізноманіття. Тема святкування Дня землі цього року звучить так: «Відновимо нашу планету» (Restore Our Earth).

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.