Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM У рамках проєкту висвітлюється важливість переходу до відновлюваних джерел енергії задля захисту довкілля

2021.01.04

   

           У 2020 році глобальна генерація з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) вперше перевищила атомну за обсягом виробництва. В аспекті клімату ядерна енергія та відновлювані джерела енергії не конкурують одне з одним. Попит на електроенергію буде достатнім для підтримки значного розширення кожної технології виробництва електроенергії з нульовим вмістом вуглецю. Атомна енергія може навіть стати важливою для глибокої декарбонізації в інших секторах.

           Зокрема, нещодавно BloombergNEF опублікував три сценарії досягнення енергетичного сектору з нульовою чистотою викидів до 2050 року. Один із них передбачає масштабне розгортання невеликих модульних ядерних реакторів, призначених для доповнення вітрових, сонячних і теплових технологій. Цей сценарій передбачає атомну енергетику, що застосовується не тільки до електроенергії, а й до виробництва водню.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.